Stalo žaidimai – neabejotinai puikus laisvalaikio praleidimo būdas, ypač karantino metu, kai pramogų – maža. Nors šiais laikais labai populiaru žaisti kompiuterinius žaidimus, klasikiniai stalo žaidimai ir toliau išlieka visų mėgstami. Kur slypi šių žaidimų populiarumo paslaptis? Skaitykite ir sužinokite.

Žaidžiant stalo žaidimus mokomasi bendrauti

Vaikai žaisdami mokosi bendrauti: išklausyti, nepertraukinėti, patarti. Be to, tai puiki galimybė geriau pažinti žaidimo dalyvius: įžvelgti jų charakterio savybes, kaip žaidėjai reaguoja į laimėjimą ar pralaimėjimą.

Stalo žaidimai suteikia žinių

Intelektiniai žaidimai ne tik labai smagūs, bet ir suteikia praktinės naudos – didina turimas žinias. Todėl tai du privalumai viename – žaidžiant ne tik smagiai praleidžiamas laisvalaikis, bet ir sužinoma daug naujų dalykų.

Stalo žaidimai – pigi pramoga

Įvairūs stalo žaidimai – puiki alternatyva ieškantiems pigių pramogų. Kartą įsigijus žaidimą, pramogausite ne vieną ir ne du vakarus, o tol, kol žaidimas nusibos, o, praėjus šiek tiek laiko, tą patį žaidimą atrasite iš naujo. Tai gali būti pigiau nei kaskart visai šeimai keliauti į kino teatrą ar zoologijos sodą. Be to, dažniausiai šie žaidimai yra universalūs, tinkantys skirtingo amžiaus žmonėms, užsiimantiems pačia įvairiausia veikla. Todėl net ir skirtingo amžiaus, charakterio vaikai tikrai atras mėgstamą žaidimą, kuris patiks visiems šeimoms nariams.

Stalo žaidimai ugdo kantrybę

Šie žaidimai taip pat ugdo vaiko kantrybę. Žaidžiant stalo žaidimus, dažnai kantriai tenka laukti savo ėjimo eilės, nes prieš tai kiti žaidėjai turi atlikti savo manevrą. Be to, stalo žaidimai žaidžiami tikrai ilgai, todėl vaikai išmoksta ilgiau išlaikyti dėmesį.

Žaisdami stalo žaidimus suartėsite su šeimos nariais ar draugais

Stalo žaidimai neretai yra ta veikla, kuri sujungia šeimos narius, o nepažįstamus paverčia gerais draugais. Šaltais žiemos vakarais nėra nieko geriau, kaip praleisti laiką žaidžiant įdomius žaidimus šeimos draugijoje, garuojant karštam kakavos puodeliui. Tokia laisvalaikio veikla ne tik suteikia daug džiaugsmo, bet ir suartina šeimos narius ar net nepažįstamuosius. Tai įdomi veikla, galinti tapti puikia savaitgalio vakaro tradicija.

Stalo žaidimai moko siekti tikslo

Dažniausiai vaikai į žaidimus žiūri labai rimtai, todėl laimėti jiems labai svarbu. Laimėjus užplūsta teigiamos emocijos, todėl vaikai stengiasi, kad jiems sektųsi. Reguliariai žaidžiant stalo žaidimus lavinama vaikų vaizduotė, išmokstama priimti sprendimus, strategiškai įvertinti galimybes. Taigi norėdami pasiekti savo tikslų, vaikai išmoksta strateguoti.

Stalo žaidimai – puiki proto mankšta

Jie ne tik skatina strategiškai mąstyti, bet ir lavina atmintį. Žinoma, tai priklauso nuo žaidimo tipo. Vieni labiau skatina kurti strategiją, perprasti konkurentus, kiti lavina atmintį, o dar kiti – kognityvinius gebėjimus. Nesvarbu, kokio tipo stalo žaidimas, tai vis tiek yra puiki proto mankšta.

Domino, Monopolis, šaškės ir šachmatai – visiems puikiai žinomi stalo žaidimai, kuriuos ne kartą teko žaisti kiekvienam. Šaltuoju metų laiku, kai pasaulį kausto pandemija, tenka ieškoti naujų pramogų ir alternatyvių laisvalaikio praleidimo būdų. Stalo žaidimai tikrai puiki pramoga ne tik dėl to, kad juos galima žaisti saugiai namuose, bet ir todėl, kad tai naudinga veikla. Jie ne tik skatina vaizduotę, ugdo kantrybę, lavina ar suteikia žinių, bet ir moko siekti tikslo, sujungia šeimą. Galbūt šie privalumai paskatins ir jus padidinti savo stalo žaidimų kolekciją. 

Related products

Domino - Ekologija
  • Išpardavimas!
  • Atsiimkite
Domino
Domino - Ekologija
1-2 d.d.    Liko: 1 vnt.
10.99
Akcija vyksta nuo: 2023-12-01 iki:
- 27 %

Comments ()

Prekė priskirta prie patikusių sąrašo
Prekė pridėta palyginimui.