Vaikiški vežimėliai

Laukiantis kūdikio vienas svarbiausių pirkinių – vaikiškas vežimėlis. Mūsų asortimente rasite LORELLI universalius vežimėlius, susidedančius iš lopšio, sportinės dalies ir, kai kuriuose modeliuose, automobilinės kėdutės, sportinius vežimėlius ir vežimėlius dvynukams. Vežimėlių rėmas pagamintas iš aliuminio, todėl jie yra tvirti ir patvarūs. Važiuoklė turi amortizatorius, todėl yra patogesnė ir minkštesnė. Vežimėliai sulankstomi iki kompaktiško dydžio, todėl neužima daug vietos, kas ypač svarbu keliaujant. LORELLI vežimėliai – puikus kainos ir kokybės santykis!

Kyla klausimų? Paskaitykite mūsų parengtą gidą:

Kaip išsirinkti vaikišką vežimėlį?
Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Filtravimas
Vežimėlis Lionelo Amber 3in1 Grey Stone
  • Išpardavimas!
  • Atsiimkite
Universalūs vežimėliai
Vežimėlis Lionelo Amber 3in1 Grey Stone
1-2 d.d.    Liko: 2 vnt.
369.00
Akcija vyksta nuo: 2023-12-31 iki:
- 3 %

Vaikiški vežimėliai

Tėvams sužinojus, kad jų šeimą papildys ilgai lauktas mažylis, atsiranda daugybė naujų užduočių. Viena jų – užtikrinti saugias kūdikio keliones, kurioms reikalingas kokybiškas bei patogus vežimėlis. Šiais laikais vežimėlių vaikams gamintojai siūlo daug ir įvairių, todėl verta išsiaiškinti pagrindinius principus, kurių laikantis išsirinksite geriausią vežimėlį.

Vežimėlių ir ratų tipai

Pirmiausia, verta išsiaiškinti siūlomų įsigyti vežimėlių tipus. Dažniausiai vežimėliai skirstomi universalius, sportinius bei skirtus dvynukams. Trumpai aptarkime kiekvieną iš jų:

  • Universalūs vežimėliai. Tai nuo pat vaiko gimimo naudojami vežimėliai, tinkami visiems sezonams. Šio tipo vežimėliai ne veltui vadinami universaliais. Juos galima naudoti ir kaip vežimėlį, ir kaip lopšį, ir netgi kaip automobilinę kėdutę, todėl jais galėsite džiaugtis ilgą laiką. Gamintojas Lorelli siūlo vežimėlius naujagimiams su priedais (pavyzdžiui, Kara Air 3in1 modelį), kurie tėveliams išties gali palengvinti keliones kartu su mažyliu: tai reguliuojamos rankenos, mamos krepšiai su vystyklais, uodų tinklai, pirkinių krepšeliai.
  • Sportiniai vežimėliai. Tokie vežimėliai vaikams yra lengvesni nei universalūs, tačiau taip pat tvirti, sulankstomi. Sportiniai vežimėliai tinka vaikams nuo 6 mėnesių, kai šie jau moka sėdėti, suteikia daugiau erdvės, leidžia reguliuoti kojų padėtį. Vežimėliai taip pat gali būti reguliuojami iš sėdimos į gulimą pozicijas: Lionelo Irma Black vežimėlyje yra 4 atlošo reguliavimo pozicijos, kurios leis vaikui vežimėlyje sėdėti patogiai.
  • Vežimėliai dvynukams. Šie modeliai pritaikyti dviejų vaikučių kelionėms – kiekvienam atskirai skirtas lopšelis, kurį galite reguliuoti ir taip pritaikyti abiems mažyliams individualiai. Tai puikiai atspindi Lorelli Twin Moon Bear vežimėlis dvynukams, kurio funkcionalumu džiaugsis ne tik mažyliai, bet ir tėveliai.

Atkreipkite dėmesį į vežimėlio ratukus. Jei teks riedėti nelygiu paviršiumi, pavyzdžiui, senamiestyje ar miške, pravers vežimėlis dideliais, aukštais ir storais ratais. Suabejojote, kurie ratai – pripildyti oro ar geliniai – bus patogesni kelionėms lauke? Visų pirma, pripučiami vežimėlio ratai pasižymi geresniu sukibimu, lengvai ir tyliai rieda, geriau amortizuoja, tad duobėtus keliukus pravažiuosite be vargo. Tačiau vis tiek įvertinkite grindinį, nes šio tipo ratus, ypač susidūrus su aštriu paviršiumi, gana lengva pradurti. Jei norite vežimėliu važiuoti per įvairius paviršius, tada rinkitės gelinius ratus. Šio tipo ratukai yra gana kieti, todėl, lyginant juos su pripučiamais, važiavimas nebus labai švelnus. Nereikėtų pamiršti dar vieno svarbaus, su vežimėlio ratais susijusio, aspekto – ar jie sukiojasi, ar yra stabilūs. Siekdami manevringumo, rinkitės vežimėlį su besisukančiais ratais, kuriuos bet kada galėsite užfiksuoti.

Vežimėlių vaikams pasirinkimas tikrai nemažas, todėl teks rimtai apgalvoti, kokį tipą geriausia rinktis, o mūsų internetinėje parduotuvėje Kidis.lt visada galite įsigyti vežimėlį pigiau.

Kaip išsirinkti vežimėlį?

Tėveliams dažnai kyla klausimas, pagal ką gi rinktis vežimėlį? Į ką verta atkreipti dėmesį? Pirmiausia, įvertinkite mažylio svorį. Prekių aprašymuose pateiktoje informacijoje nurodoma, ar vežimėlis tinkamas nuo gimimo iki tam tikros svorio kategorijos, ar jis rekomenduojamas pusės metų sulaukusiems kūdikiams. Atkreipkite dėmesį į sezoną, kuriuo gimė jūsų mažylis. Jei vaikas gimė šaltuoju metų laiku, rinkitės uždaresnį bei storesnės medžiagos vežimėlį. Jei gimė pavasarį ar vasaros pradžioje, rinkitės lengvesnio, orui pralaidesnio audinio. Svarbu, kad tėveliams vežimėliu turi būti patogu naudotis. Vežimėlio ratukai turi lengvai riedėti be jokių kliūčių. Nepamirškite, kad susiruošę į ilgesnę kelionę automobiliu į jį turite įtalpinti ir kūdikio vežimėlį, todėl jis turi lengvai susilankstyti ir išsilankstyti. Įvertinkite rankenas, kurios gali būti plastikinės ar aptrauktos putplasčiu, vežimėlio apačioje esančio krepšelio dydį – juk produktu naudositės kelis metus. Taip pat svarbu atsižvelgti į gyvenimo būdą – ar vežimėliu bus naudojamasi tik mieste asfaltuotais keliais ir lygiais šaligatviais, o galbūt su mažyliu keliausite į mišką. Nepamirškite gyvenamosios vietos. Jei gyvenate daugiabutyje rinkitės lengvesnį, sulankstomą vežimėlį, jei name – svoris, tikėtina, neturės įtakos. Saugumo aspekto taip pat nevertėtų pamiršti. Pirkdami vežimėlį įsitikinkite, ar jo stabdžiai yra lengvai pasiekiami ir tvirtai fiksuotantys ratus. Pasirinkus sportinio vežimėlio modelį verta atkreipti dėmesį į saugos diržus. Jie gali būti 3 saugos taškų – tai reiškia, kad diržai fiksuosis per liemenį ir kojas. 5 saugos taškų diržai tvirtinasi per mažylio pečius, liemenį ir kojas, todėl yra kur kas saugesni.

Kuris geriau – triratis ar keturratis vežimėlis?

Rinkdamiesi vežimėlį vaikui pastebėsite, kad jie gali būti tiek trijų ratų, tiek keturių. Triračiai vežimėliai pasižymi paslankumu, tačiau gali šiek tiek svyruoti į šonus, juos gali būti sunku valdyti viena ranka. Keturračiai vežimėliai nebus tokie manevringi, tačiau kelionėms suteiks daugiau stabilumo. Vis dlėto, rinkdamiesi vežimėlį apgalvokite, kokiais keliais naudosite šią vaikišką transporto priemonę. Kaip anksčiau minėjome, nepamirškite gyvenamosios vietos sąlygų ir prie jų taikykite vežimėlį.

Papildomos vežimėlio vaikams funkcijos

Šiuolaikiniai vežimėliai itin pasižymi funkcionalumu, todėl suteikia mažylio kelionėms išskirtinio patogumo. Būtinai atkreipkite dėmesį, ar vežimėlis turi reguliuojamų detalių – atlošo ar kojų atramos turi būti pritaikomos prie mažylio, o reguliuojama rankena leis tėveliams lengviau naudotis vežimėliu. Vasarą įvertinkite, ar vežimėlis turi tinklelį nuo uodų, kuris leis pasivažinėti šiltą vakarą, o lietingą rudenį ar pavasarį – ar komplektacijoje yra apsauga nuo lietaus, nors kai kurie modeliai būna pagaminti iš vandeniui nepralaidžios medžiagos. Įvertinkite ir vežimėlio čiužinį – jis turėtų būti minkštas ir natūralios medžiagos, o mažyliui jį ištepus – skalbiamas. Čia derėtų įvertinti ir spalvą, kurią ruošiatės rinktis. Jei vežimėlio nenorėsite kiekvieną dieną valyti, rinkitės tamsesnę spalvą. Kaip anksčiau buvo minėta, verta atkreipti dėmesį ir į krepšelio dydį. Jame turi tilpti viskas, ko gali prireikti jūsų mažyliui, tačiau, įvertinę krepšelio tvirtumą, ten galite laikyti pirkinius. Jei įsigytą vežimėlį, kuriame keliauja vaikas ir jūsų pirkiniai, galite pastumti ir manevruoti viena ranka, tai puikus pasirinkimas.

Paklausite, į kurią pusę turėtų žiūrėti mažylis vežimėlyje? Atsakysime – pirmaisiais mėnesiais vaikas gali būti nukreiptas į jus, tačiau vėliau, jam paaugus, norės matyti jį supančią aplinką, todėl sėdima vieta turėtų būti nukreipta į išorę. Žinoma, gamintojai siūlo vežimėlių su keičiama rankenų pozicija, tačiau įvertinkite, ar apsukus vežimėlį kartu į kitą pusę suksis ratai.

Funkcionalumu, patogumu bei priedų gausa pasižyminčių vežimėlių galite įsigyti mūsų internetinėje parduotuvėje, kur asortimente rasite garsių Lorelli, Lionelo, Chicco prekinių ženklų vežimėlių. Kol įtemptai ir atsakingai ruošitės naujo žmogučio atėjimui į šį pasaulį, įsigykite vežimėlį internetu ir džiaukitės greitu bei kokybišku pirkiniu.

Prekė priskirta prie patikusių sąrašo
Prekė pridėta palyginimui.