Automobilinės kėdutės

 

Kad kelionės būtų saugios nuo pat gimimo, svarbu išrinkti vaikui automobilinę kėdutę. Kūdikis negali keliauti mašinoje be specialios, jo svoriui ir amžiui pritaikytos kėdutės. Kėdutės modelis priklausys nuo to, kokią kategoriją rinksitės. Kėdutės dažniausiai skirstomos į šešias kategorijas: 0–13 kg, 0–18 kg, 0–25 kg, 0–36 kg, 9–36 kg, 15–36 kg. Mūsų asortimente esančios LORELLI automobilinės kėdutės pagamintos pagal Europos saugos standartą ECE R44/04, užtikrina maksimalų saugumą ir komfortą jūsų vaikui. Mūsų automobilines kėdutes galima valyti šaltu vandeniu ir muilu. LORELLI automobilinės kėdutės – puikus kainos ir kokybės santykis!

 

Kyla klausimų? Paskaitykite mūsų parengtą gidą:

Kaip išsirinkti geriausią automobilinę kėdutę?
Filtruoti:
Pristatymas
Kaina
Prekinis ženklas
Filtravimas
Automobilinė kėdutė Lorelli Proxima,0-18kg, rožinė ir pilka
  • Išpardavimas!
  • Atsiimkite
0/I grupė (0–18 kg)
Automobilinė kėdutė Lorelli Proxima,0-18kg, rožinė ir pilka
1-2 d.d.    Liko: 1 vnt.
187.00
Akcija vyksta nuo: 2023-12-01 iki:
- 20 %
Automobilinė kėdutė Lorelli Proxima, 0-18kg, raudona ir...
  • Išpardavimas!
  • Atsiimkite
0/I grupė (0–18 kg)
Automobilinė kėdutė Lorelli Proxima, 0-18kg, raudona ir juoda
1-2 d.d.    Liko: 1 vnt.
187.00
Akcija vyksta nuo: 2023-12-01 iki:
- 20 %
Automobilinė kėdutė Lorelli Proxima, 0-18kg, pilka ir juoda
  • Išpardavimas!
  • Atsiimkite
0/I grupė (0–18 kg)
Automobilinė kėdutė Lorelli Proxima, 0-18kg, pilka ir juoda
1-2 d.d.    Liko: 1 vnt.
187.00
Akcija vyksta nuo: 2023-12-01 iki:
- 20 %
Automobilinė kėdutė Lionelo Neal Red Burgundy, 15-36kg
  • Išpardavimas!
  • Atsiimkite
II/III grupės (15–36 kg)
Automobilinė kėdutė Lionelo Neal Red Burgundy, 15-36kg
1-2 d.d.    Liko: 2 vnt.
113.00
Akcija vyksta nuo: 2023-12-01 iki:
- 5 %
Automobilinė kėdutė Lorelli Jupiter, 0–25kg, tamsiai...
  • Išpardavimas!
  • Atsiimkite
0+/I grupė (0–25 kg)
Automobilinė kėdutė Lorelli Jupiter, 0–25kg, tamsiai mėlyna,
1-2 d.d.    Liko: 1 vnt.
74.99
Akcija vyksta nuo: 2023-12-01 iki:
- 25 %
Automobilinė kėdutė Lorelli Classic Comet Cameo Rose...
  • Išpardavimas!
  • Atsiimkite
0+ grupė (0–13 kg)
Automobilinė kėdutė Lorelli Classic Comet Cameo Rose Stars, 0-13kg
1-2 d.d.    Liko: 1 vnt.
50.99
Akcija vyksta nuo: 2023-12-31 iki:
- 9 %
Automobilinė kedutė Lorelli Safety Junior Fix Anchorages...
  • Išpardavimas!
  • Atsiimkite
II/III grupės (15–36 kg)
Automobilinė kedutė Lorelli Safety Junior Fix Anchorages Black Crowns, 15-36 kg
1-2 d.d.    Liko: 2 vnt.
42.99
Akcija vyksta nuo: 2023-01-01 iki:
- 4 %
Automobilinė kėdutė Lorelli Classic Safety Junior Fix...
  • Išpardavimas!
  • Atsiimkite
II/III grupės (15–36 kg)
Automobilinė kėdutė Lorelli Classic Safety Junior Fix Anchorages, 15-36kg, juoda
1-2 d.d.    Liko: 1 vnt.
38.99
Akcija vyksta nuo: 2023-01-01 iki:
- 19 %
Automobilinė kėdutė Lifesaver, 0–13kg, raudona
  • Išpardavimas!
  • Atsiimkite
0+ grupė (0–13 kg)
Automobilinė kėdutė Lifesaver, 0–13kg, raudona
1-2 d.d.    Liko: 1 vnt.
34.99
Akcija vyksta nuo: 2023-12-01 iki:
- 22 %

Kėdutės automobiliams

Išsiruošus į ilgesnę kelionę tėvai siekia užtikrinti mažylio saugumą – tam privalu turėti patogią ir patikimą automobilinę kėdutę, kad galėtumėte ramiai keliauti. Tačiau tinkamai ją išsirinkti atrodo lengva tik iš pirmo žvilgsnio – reikia apgalvoti daugybę aspektų, pagal kuriuos pradėsite šio itin svarbaus daikto paieškas. O kad nepasiklystumėte informacijos gausybėje, padėsime išsirinkti geriausią autokėdutę atkreipdami dėmesį į svarbiausius reikalavimus.

Svarbiausi autokėdučių reikalavimai ir testų reikšmė

Pirmiausia, verta aptarti keliamus pagrindinius kriterijus, į kuriuos atsižvelgus reikia rinktis autokėdutę. Svarbiausias reikalavimas – kėdutės yra privalomos tol, kol mažylio ūgis nesiekia 1,35 m. Jeigu vaikas sveria daugiau nei 23 kg, galima pakeisti į specialias paaukštintas sėdynes be atlošo, tačiau siekiant užtikrinti didžiausią saugumą, rekomenduojama naudoti gaminius su nugarėle ir šoninėmis atramomis. Vaikai, kurie yra mažesni nei 1,05 m, automobilinėse kėdutėse turėtų keliauti nugara į važiavimo kryptį, o praaugus minėtą ūgį, galima kėdutę apsukti. Tinkamiausia kėdutės vieta yra automobilio gale, per vidurį, nes didžiausia tikimybė, kad mažylis išvengs automobiliuose esančių šoninių pagalvių smūgių. Tačiau autokėdutę galite tvirtinti ir gale, keleivio pusėje.

Rinkdamiesi automobilinę kėdutę pastebėsite, kad dauguma jų yra testuojamos atliekant tam tikrus bandymus. Tačiau ką galvoti apie testų rezultatų neturinčias automobilines kėdutes? Pirmiausia, nuvykite mintį, kad tokios kėdutės yra nesaugios, į šalį. Kiekvienas testuotojas renkasi gaminius pagal savus kriterijus, todėl kai kurios kėdutės gali likti taip ir neišbandytos, net jei jos ir yra kokybiškos bei saugios. Jeigu autokėdutė bus teigiamai įvertinta ADAC, TCS ar kitų žymių testuotojų, tai bus tik papildomas pliusas. Tačiau visos kėdutės turi būti paženklintos ECE 44-04 ženklu, kuris galioja visoje Europos Sąjungoje ir nurodo gaminio atitiktį saugumo reikalavimams. Prieš pirkdami įsitikinkite, ar auto kėdutė tokį ženklą turi.

Tinkamiausia automobilinė kėdutė vaikui

Grįžkime prie kriterijų, kuriuos turi atitikti vaikas, kad automobilinė kėdutė tiktų geriausiai. Saugumas daugiausia priklauso nuo vaiko ūgio ir svorio, todėl įvertinę šiuos niuansus galite pradėti ieškoti geriausios kėdutės. Įsitikinkite, kad jūsų vaikas yra tinkamo autokėdutei ūgio – jis negali slysti, o atlošas negali būti aukščiau nei vaiko pakaušis. Kėdutė neturi trukdyti vaikui sulenkti kelių ties kraštu.

Įvertinę automobilio ir kėdutės matmenis rinkitės tokią, kuri lengvai tilps į visus automobilius, kuriais planuojate vežti vaiką. Svarbiausia – vaikas turi sėdėti patogiai visos kelionės metu. Vertinant svorį reikia pabrėžti, kad rinkoje galima rasti įvairiausių autokėdučių, atitinkančių skirtingus svorius, tačiau siekiant saugumo geriausia rinktis tokią, kuri visą naudojimo laiką vaikui idealiai tiks. Renkantis vaikišką kėdutę pirmiausia įvertinkite jos teikiamą saugumą, o tik po to visas jos papildomas naudas – orui pralaidžią medžiagą ar papildomas kišenėles.

Kėdučių skirstymas pagal grupes

  • 0+ grupė. Tai kūdikiams skirtos autokėdutės ir nešyklės viename, tinkančios iki 13 kg. Jas reikia tvirtinti išilgai sėdynės veidu prieš važiavimo kryptį. Tokios kėdutės tinkamiausios kūdikiams, kurie dar nemoka sėdėti. Bulgarijoje įsikūręs kūdikiams skirtų produktų gamintojas Lorelli siūlo ne tik saugias, tačiau ir komfortą mažyliui užtikrinančias kėdutes su kojų uždangalu, minkšta galvos pagalvėle, sulankstomu stogeliu, kuris apsaugos nuo lietaus ar sniego, kol vaiką nunešite į automobilį. O kad tėvams būtų patogu kėdutę naudoti kaip nešyklę, įmontuota lengva aliuminė rankena.

  • 0/I grupė. Universali kėdutė-nešyklė, mažylio saugumą užtikrinanti iki 1,5 metų arba iki 18 kg. Montuojamos prieš važiavimo kryptį, tačiau vaikui paaugus, kai kojos ims remtis į sėdynės atlošą, kėdutę reikės apsukti.

  • 0+/I grupė. Iki 25 kg sveriančiam vaikui pritaikyta kėdutė. Toks automobilinės kedutės modelis (pavyzdžiui, Lorelli Arthur Isofix) jau pasižymi šoninės apsaugos sistema, reguliuojamu atlošu, diržo kreiptuvu, kad kėdutę bus galima nesunkiai pritaikyti prie augančio vaiko.

  • 0/I/II/III grupė. Universaliausia kėdutė nuo pat gimimo iki 36 kg, tad vaikui saugumą užtikrins net iki 12 metų. Štai gamintojo Lionelo kėdutė pasižymi 360° apsukimu, todėl vaikas keliauti galės tiek prieš, tiek į važiavimo kryptį. Nors tokio modelio gaminys gali kainuoti daugiau, tačiau tarnaus ištisus metus.

  • II/III grupė. Vyresniems, 6–12 metų, vaikučiams pritaikyta automobilinė kėdutė-paaukštinimas, galinti išlaikyti 15–36 kg. Šio tipo kėdutės turi tik paminkštintą sėdynę ir yra tvirtinamos tik automobilio diržais, todėl vaikui suteiks dar daugiau erdvės.

  • I/II/III grupė. Tai vaikams, sveriantiems 9–36 kg, arba iki 12 metų tinkamos autokėdutės. Priklausomai nuo vaiko ūgio galėsite jas sukti prieš arba į važiavimo kryptį, o nuo modelio – tvirtinsite kėdutės arba automobilio diržais.

Pateikti svoriai ir amžius yra tik orientacinio pobūdžio. Įvertinkite anksčiau straipsnyje minėtus svarbiausius kriterijus – vaikas automobilinėje kėdutėje negali slysti, o diržai neturi būti pernelyg veržiantys. Nepamirškite, kad pats mažylis kėdutėje turi jaustis patogiai. Jei pastebėsite, kad vaiko pakaušis yra aukščiau nei atlošas, apvarstykite, ar nereikėtų vis dėlto įsigyti naujos kėdutės.

Stabilus tvirtinimas

Kitas svarbus reikalavimas automobilinei kėdutei yra saugus jos tvirtinimas. Įsigiję įsitikinkite, ar visi kėdutės tvirtinimo mechanizmai yra kokybiški. Tačiau pritvirtinę kėdutę būtinai įvertinkite, ar jos paviršius tikrai nejuda. Pajudinus kėdutę ji pasislenka į priekį? Tai reiškia, kad turite iš naujo skaitydami instrukciją tvirtinti autokėdutę, kad ji nejudėtų. Saugumą garantuojatys diržai turi būti tinkamai suveržti, o tai patikrinti galite prisegus diržą. Tarp jo ir vaiko odos turi tilpti pirštas. Tačiau svarbu atminti, kad esant storesnei mažylio aprangai, minėta pozicija skirsis. Naujesniuose automobiliuose galima rasti dar didesnį saugumą užtikrinančias IsoFix bei LATCH jungtis, kurios papildomai pritvirtina automobilinę kėdutę.

Ne tik saugi, bet ir patogi kėdutė

Nors saugumas ir yra svarbiausias dalykas renkantis automobilinę kėdutę, tačiau ji skirta vaikui ir jis turi jaustis patogiai. Žinoma, kėdutė turi būti tinkamo dydžio, tačiau kokybiškas, švelnus odai audinys užtikrins malonesnes keliones. Gamintojai gali pasiūlyti tiek orui pralaidžių, tiek skalbiamų audinių, todėl įvertinkite kūdikiams skirtų autokėdučių medžiagą, kad mažyliui jas ištepus būtų galima išskalbti. Dar didesnį komfortą garantuos paminkštinimai ir reguliuojamas atlošas. Vaikui panorėjus ilgoje kelionėje nusnūsti, nesunkiai galėsite nureguliuoti atlošą į gulimą poziciją. Aukšti šonai pasitarnaus ne tik patogumui, bet ir apsaugos nuo šoninių smūgių. O kad mažyliui keliauti būtų dar smagiau, galima rinktis autokėdutę iš daugybės skirtingų spalvų ir įvairiausių raštų. Tėvai kėdutę gali paversti automobilio aksesuaru bei pritaikyti ją prie salono, tad galės džiaugtis ne tik saugiu gaminiu vaikui, bet ir patraukliu dizainu.

Mūsų internetinėje parduotuvėje rasite visas aptartas grupes atitinkančias autokėdutes ir nešykles su ECE 44-04 saugumo ženklu – siūlome garsiausių gamintojų, tokių kaip Lorelli, Lionelo, Lifesaver platų produkcijos pasirinkimą. Automobilinės kėdutės internetu užsakomos keliais mygtuko paspaudimais, o greitas pristatymas garantuos saugias vaiko ir ramias jūsų keliones. O tėveliai, ieškantys autokėdutės pigiau, Kidis.lt elektroininėje parduotuvėje ras automobilinių kėdučių už prieinamą kainą.

Prekė priskirta prie patikusių sąrašo
Prekė pridėta palyginimui.