Dauguma tėvelių šį karantiną leidžia namuose kartu su vaikais. Šalta ir tamsi žiema nelepina oro sąlygomis, taip trukdydama džiaugtis gamtos teikiamais malonumais, o griežtos karantino sąlygos neleidžia užsiimti įprastomis veiklomis ir pomėgiais, tad ilgainiui vaikams gali pasidaryti nuobodoka. Tad jei ir jūs sukate galvą, kaip karantino metu užimti savo mažuosius, mes žemiau pateikiame keturias naudingų ir įdomių veiklų idėjas, kuriomis galite užsiimti neišėję iš namų.

 

1. Žaiskite stalo žaidimus ir spręskite galvosūkius!

 

stalo zaidimai vaikams

 

Stalo žaidimai – puikus užsiėmimas šaltais ir niūriais žiemos vakarais, leisiantis ramiai ir kokybiškai praleisti vakarą kartu su vaikais. Tai ne tik puikus būdas bent kelioms valandoms sudominti mažuosius, tačiau ir ypač naudinga lavinamoji veikla. Priklausomai nuo tematikos, stalo žaidimai lavina vaikų bendravimo ir kalbinius įgūdžius, padeda išmokti susikoncentruoti, parodo komandinio darbo svarbą, išmoko priimti pralaimėjimus, o laimėjus – suteikia vaikams pasitikėjimo savimi. Stalo žaidimai yra pritaikyti įvairaus amžiaus žaidėjams, pasižymi įvairiais sudėtingumo lygiais, tad, kad ir kokio amžiaus vaikus turite – tikrai atrasite tinkamus!

2. Lavinkite vaiko atmintį dėliodami dėliones!

 

vaikiskos puzles

 

Dėlionių dėliojimas yra kitas puikus laisvalaikio praleidimo būdas su vaikais, kuris ne tik padeda išlaikyti juos susidomėjusius ir užimtus bent kelioms valandoms, tačiau ir teikiantis didelę naudą. Dėliojant dėliones patiems mažiausiems, lavinami jų kognityviniai įgūdžiai, padedantys jiems suprasti ir įsiminti juos supantį pasaulį ir temas, tokias kaip abėcėlės raidės, figūros, skaičiai ar spalvos. Dėlionės taip pat lavina ir vaikų motoriką, kuri yra itin svarbi pirmaisiais keliais gyvenimo metais, nes gerina pirštų, riešo, plaštakos, rankų ir akių koordinaciją, padeda lavinti atmintį, ugdo dėmesį, susikaupimą ir kantrybę, sumažina protinį nuovargį, išmoko vaikus nusistatyti mažus tikslus, kuriuos įveikiant, didėja vaikų pasitikėjimas savimi. Atsižvelgiant į vaiko amžių, galite rinktis įvairių rūšių ir sudėtingumo dėliones – patiems mažiausiems siūlome pradėti nuo medinių dėlionių.

3. Sudominkite vaikus mokslu!

 

edukacine veikla vaikams vaikas skaito knyga

 

Supažindinkite vaikus su aplinkiniu pasauliu ir įvairiomis profesijomis per edukacinius mokslinius žaidimus ir eksperimentus. Internete apstu nesudėtingų mokslinių eksperimentų pavyzdžių, kuriuos kartu galite atlikti namuose, o jei norite, kad jūsų mažylis įsijaustų į jaunojo mokslininko rolę ar profesiją, galite įsigyti ir įvairių jiems pritaikytų žaidimų rinkinių ir mokslo modelių, mikroskopų ar matavimo menzūrėlių, leisiančių mažiesiems saugiai tyrinėti aplinkinį pasaulį.

4. Mokykitės užsienio kalbų su žaidimais

 

uzsienio kalbos vaikams stalvotos raides ant lentos

 

Kalbų mokėjimas yra itin naudingas įgūdis, neabejotinai pasitarnausiantis gyvenime ir ypač naudingas vaikams. Naujos kalbos mokymasis ir kalbėjimo praktika leidžia vaikams pažinti pasaulį iš kitos perspektyvos bei suprasti kitų šalių kultūrą ir papročius, ugdo empatiją, padeda suaktyvinti smegenų veiklą, o jau suaugus – užkirsti kelią atminties problemoms. Galiausiai, kitos kalbos mokėjimas jūsų vaikui pasitarnaus ir ateityje siekiant profesinės karjeros. Maži vaikai itin imlūs naujoms kalboms, tad galite pradėti ir nuo edukacinių lavinamųjų žaidimų užsienio kalba.

Karantinas ir buvimas namuose neprivalo būti nuobodus, svarbiausia – kūrybiškumas. Tačiau, jei pritrūksite idėjų, siūlome pasižvalgyti mūsų parduotuvės asortimente, kuriame neabejotinai rasite naujų būdų, kaip užimti vaikus ar kokybiškai praleisti laiką visai šeimai.

Comments ()

Prekė priskirta prie patikusių sąrašo
Prekė pridėta palyginimui.